Sormiruokailua ja syömälakkoa

Tulipas tahattomasti pieni tauko kirjoittamiseen kun sopivaa aikaa sille ei oikein tahtonut löytyä.
Pieni neitimme 7kk puskee ensimmäistä hammastaan, joten illat ja yöt ovat olleet aika risaisia ja päivisinkään hän ei ole ollut tähän maalliseen eloonsa kovinkaan tyytyväisen oloinen tällä hetkellä.
Kaikki on tyhmää, päiväunet ovat ajoittain vain pieniä pätkiä, iltaisin harmittaa ja ruoka ei oikein maistu vaikka mitä yrittäisi.
Tästä syystä suurin osa ajastani on mennyt lähinnä vauvan kanssa aikaa viettäessä, ulkoillessa ja pähkäillessä, että mitä ihmettä hänelle tarjoaisin ruuaksi.

Tämä vauva on täysin ensimmäisen lapseni vastakohta. Siinä missä tuo poika pisteli poskeensa kaiken (oli syötäväksi tarkoitettua tai ei) niin tämän neidin suu ei vain aukene.
Itse asiassa hän tekee juurikin suun avaamisen vastakohtaa: laittaa suun erittäin tiukasti kiinni ja kääntää päänsä pois. Saattaapa tehostaa vielä viestinsä sanomaa huitaisemalla kädellään lusikan mahdollisimman kauas.
Ainoat "varmat" asiat, joita hän söisi mielellään melkein aina ovat banaani, maissinaksut ja kaikenlaiset mainospostit ja roskat. Näistä neljästä ei ikävä kyllä saa loihdittua kovinkaan terveellistä ruokavaliota.

Sormiruoka uppoaa neitiin ehkä hitusen paremmin vaihtelevalla menestyksellä.
On kyllä mukavaa seurata miten vauva on jo harjaantunut nappaamaan ruokia käteensä ja laittamaan ne suuhunsa. Toki paljon ruokaa menee myös vielä huti ja kaikkialle muuallekin kuin suuhun.
Ihailtavaa on miten kokonaisvaltaisesti vauvat eläytyvät ruokailuunsa sekä tunnustelevat ja puristelevat ruokaa kädessään ja maistelevat antaumuksella. Sanonkin välillä, että meidän neitimme on varsinainen kokovartaloruokailija. Ruokaa nimittäin löytyy vähän joka paikasta kun sitä on niin antaumuksella maisteltu ja fiilistelty.

Onnekseni törmäsin ihanaan sormiruokailu-sivustoon, josta löytyi mahtavia ohjeita!
Ja pakkohan sieltä oli heti päästä jotain kokeilemaan.
Tässä tulee siis ohje simppeliin banaanileipään, joka valmistuu kätevästi mikrossa ja maistui ainakin meidän pikku kulinaristille.
On todella nopea ja helppo tehdä ja aineksetkin ovat sellaisia, jotka esimerkiksi meiltä ainakin löytyy kotoa valmiiksi melkein aina. Tämä resepti on varsinainen arjen pelastaja!


Vauvan banaanileipä (mikrossa)

Tarvitset tätä varten:

1 banaani
1 kananmuna
1,5 dl kaurahiutaleita 
(voi olla muitakin hiutaleita)
1 rkl öljyä
ripaus kardemummaa


Tämän leivän voi tehdä vaikkapa syvälle lautaselle, mutta itse tein sen tuollaiseen pikkuiseen uunivuokaan, jollainen sattui löytymään kaapin perukoilta.


1. Muussaa banaani vaikkapa haarukkaa apuna käyttäen. 



2. Sekoita muussatun banaanin joukkoon kananmuna.



3. Sekoita joukkoon myös hiutaleet, öljy ja kardemumma. 
(Kardemumman voi myös jättää pois halutessaan)



4. Laita leipä mikroon ja kypsennä sitä täydellä teholla n. 2-4min.
(minun taisi olla kypsää noin kolmessa minuutissa)

Leipä on valmista kun se on jähmettynyt kiinteäksi ja sen voi vaikkapa kumota jäähtymään alustan päälle niin pääsee nopeammin herkuttelemaan.



Tuolta sivustolta löytyy valtavasti muitakin ihania ohjeita! Kannattaa käydä katsomassa, jos kotona asustaa pieni sormiruokailija, josta löytyy myös himpun verran kulinaristin vikaa. 😉


Aurinkoisia päiviä ja kevään lämpöä!

♡ Noorusca

5 kommenttia

  1. Olipas kiva kun satuin sinun blogiisi. Olen viiden lapsen mummo ja tuo ohje/ohjeet tulee minullekkin avuksi. Ajattelin ruveta seuraamaan blogiasi ja liityin lukijaksikin. Tuleppas sinäkin käymään aurinkokujalla kylässä. Minä postailen talvisin paljon sisustus juttuja ja kesäisin puutarha juttuja. Perjantaina pitäisi aloittaa. Ja sitten postailen vielä kaikkea mitä elämä tuo eteen. Lastenlapsista en saa paljon kirjoittaa, mutta saanhan toki lukea esim. sinun blogia ja oppia kaikkea uutta.
    Rauhallista pääsiäistä sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3 Kommentit lämmittävät aina mieltä ja niitä on kiva lukea. Niistä tulee aina sellainen olo ettei nyt sentään ihan vain yksinään täällä blogissa jupise vaan käy täällä ihan oikein ihmisiäkin välillä tätä lukemassa. :D

      Nuo sormiruokailu-sivuston ohjeet ovat kyllä ihan huippuja ja ihanan simppleitä. Ei aina tarvita sellaisia krumeluureja sapuskoja, ruoka on usein parhaimmillaan lapsien mielestä silloin kun se on maittavaa arkiruokaa, hyvistä ja tutuista aineksista tehtynä.

      Toivottavasti löydät blogistani jotain kivaa luettavaa.
      Ehdottomasti piipahdan aurinkokujalla katsomassa!

      Ihanaa pääsiäistä sinne! <3

      Poista
  2. Voi sitä pientä tinttaraa ❤ Ootan jo niin kovasti kesää, että pääsen teitä moikkaamaan 😊❤

    VastaaPoista
  3. Lisäys edelliseen: terkuin täti Utikselta 😘

    VastaaPoista

Kiitos kun vierailit blogissani! <3