Nyt sitä saa, nyt sitä saa...

Nimittäin lunta! Sitä on tuprutellut taivaalta taas tasaiseen tahtiin. Kyllä tänä vuonna on ollut lumikolalle käyttöä, jos jonain muuna vuonna se on jäänyt miltein tarpeettomaksi.

Uutisissa komeili aikaisemmin otsikko miten "valkoinen kurittaja" rantautuu suomeen. Kyllähän kaikenlaisten myrskyjen ja tuiskujen povaaminen saa pohtimaan aina, että onko riittävän varautunut täällä metsän keskellä, jos nyt oikeasti vaikka sähköt lähtevät pidemmäksikin aikaa ja maailma ikään kuin pysähtyy. Ja myönnän, että parantamisen varaa olisi kyllä... Melko paljonkin. Onneksi meillä on kaksi puulämmitteistä takkaa. Puuliesi olisi haaveissa, jotta sähkökatkon sattuessa ruuanlaitto ja veden lämmittäminenkin onnistuisi näppärästi.

Toistaiseksi kuitenkaan ei ole myrskyt sähköjä täältä vieneet eikä muutenkaan muu maailma pysähtynyt ja postikin kulkee. Ja kuljettipa se minulle odotetun paketin; Nimittäin aivan ihania kankaita!


Ompelukärpänen pääsi puraisemaan ja näistä kankaista pitäisi jotain nyt meidän pienelle 4kk neidille tehdä. Tässä mainittakoon, että ompelutaitoni rajoittuu ala-asteella suoritettuun ompelukone ajokorttiin ja parien verhojen lyhentämiseen, joten tuskin mitään kovin krumeluureja teoksia on luvassa kuitenkaan. ;)

Intoa ja oppimisen halua kuitenkin riittää, joten ehkä se tasaa tilannetta?
Nyt vain odottamaan tilaisuutta tarttua ompelushärkää sarvista.

Sitä tilaisuutta tosin ei taida hetkeen olla luvassa kun flunssa piinaa pienokaista ja minua para aikaa. Ja se olikin hyvä syy kaivaa taas esille eteerinen piparminttuöljy, joka antaa huutia nenän tukkoisuudelle ja tuoksuu, ah, niin raikkaalle. 💓





Tämä niiskuttelu ja kröhiminen saikin minut muistamaan ihanan tee-ohjeen, jonka olemassa oloa en ole noteerannut aikoihin.

Flunssan häätö tee:

1. Kuumenna kattilassa noin 1 litra vettä.

2. Kuori ja viipaloi ohuiksi siivuiksi pieni pala inkivääriä (1-2cm) ja lisää se kattilaan.

3. Purista joukkoon vielä puolikkaan sitruunan mehut.

4. Keitä seosta hetken aikaa miedolla lämmöllä. (10-15min.)

5. Kaada sihdin läpi mukiin, lisää hunajaa joukkoon ja nauti! 

Vielä parempaa tästä tekee se, jos nautit sitä hyvässä seurassa lämpimän viltin alla. ;)

Teen makua voi säädellä sen mukaan mistä itse tykkää. Itse olen sitruunan ystävä ja olen joskus pilkkonut joukkoon loputkin yli jäävästä sitruunasta.



En muista mistä joskus aikoinaan bongasin tämän kyseisen ohjeen, mutta hyvältä maistuu! Tätä tulee ohjeesta niin paljon, ettei kaikkea sentään jaksa kerralla hörppiä. Loput olen laittanut vaikkapa lasipulloon jääkaappiin ja sieltä sitten ottanut ja lämmittänyt kun on alkanut tehdä mieli kupposta kuumaa.

Mikä on sinun lemppari flunssankarkotus tapa tai resepti? Olisin kiinnostunut kuulemaan, jos joltain löytyy hyviä vinkkejä. On aina kiva kokeilla ja löytää jotain uutta. 

 Nyt ei muuta kuin teetä hörppien kohti kevättä! :)

Ei kommentteja

Kiitos kun vierailit blogissani! <3