Paljon puuhaa appelsiinista

Tässä tulee tällainen välipostaus ennen ensi maanantain postausta kun tuli puuhailtua niin kivoja juttuja appelsiineista.

Tiedäthän sen kun hullaantuu ensin johonkin hedelmään ja ostaa sitä tolkuttomat määrät ja jossain vaiheessa se alkaa jo vähän tökkimään kun niitä on aikansa popsinut. Sitten ne viimeiset jäävät aina lojumaan kulhon pohjalle kun kukaan ei niitä enää halua syödä. Meillä oli jäänyt muutamia appelsiineja näivettymään ja jotainhan niistä oli keksittävä etteivät menisi hukkaan. Olen nähnyt pinterestissä ihania kuivattuja appelsiineja, joista voi vaikka joulun alla askarrella kransseja tai hyödyntää esimerkiksi koristeena saippuassa. No pakkohan minunkin oli kokeilla kuivattaa itselleni noita ihania appelsiinikiekkoja.


Ensin leikkasin (tai yritin) appelsiineista suurin piirtein yhtä paksuja siivuja.


Sitten ladoin appelsiinikiekot pellille leivinpaperin päälle ja ripottelin niiden päälle (molemmin puolin) tomusokeria pientä siivilää apuna käyttäen. 
Tomusokeria laitoin siksi, että sen pitäisi tehdä näihin kiiltävän pinnan ja säilyttää appelsiinin kaunis oranssi väri.


Ja koska meillä ei ikävä kyllä ole (ainakaan vielä) kasvikuivuria, piti nämä kuivattaa uunissa. 
Annoin olla ensin pari tuntia n. 60 asteessa uunissa, luukku hitusen raollaan ja kääntelin näitä muutaman kerran. Sitten vielä 2-3 tuntia kiertoilma päällä samassa lämpötilassa.
Lopuksi ripustettiin nämä vielä kuivahtamaan seinälle varmuuden vuoksi. 


Syötäväksikin nämä periaatteessa kelpaisivat ja poikani yhden maistoikin ja hullaantui näihin heti. Seuraavaksi pitää tehdä kuulemma hänelle kokonainen pellillinen näitä mutusteltavaksi. Mutta koska nämä meidän appelsiinit eivät olleet luomua en voi olla varma mitä niiden kuori sisältää, joten näitä ei nyt tällä kertaa saanut syödä sen enempää vaan menevät sitten koristeluun ja askarteluun.



Tämänkin urakan jälkeen meillä lojui vielä pari appelsiinia. Pitkän pohdiskelun ja internetin ihmeellisen maailman selailun jälkeen näistä lopuista appelsiineista syntyi ehkä maailman ihanimpia pannareita, joita sanoisin kyllä kokeilemisen arvoisiksi! Niiden ohjeen löydät täältä.

Tämän ihanuuden kruunasi vaahterasiirappi, appelsiinirahka, appelsiinin palat
ja pieni pala vaniljajäätelöä.

Appelsiineista voisi tehdä myös vaikkapa siivousta varten appelsiinietikkaa kuten olen kertonut tässä postauksessa. 

Aurinkoista ja appelsiinin tuoksuista viikkoa kaikille! ♥

Ei kommentteja

Kiitos kun vierailit blogissani! <3